Matematik

mat hjælp parabel

03. oktober 2011 af Davidbech (Slettet)

En parabel har ligningen
                                      
                      y = 2x^2  - 3 x - 2.
Punkterne A og B ligger på parablen og har x-koordinaterne 0 og 2.

1) Bestem ligningen for parabeltangenterne i A og B

 

 

2) Bestem derefter ligningerne for tangenterne til parablen i de to skæringspunkter.

 

I den første sætter jeg vel x ind i ligningerne således:

> y = 2*2^2-3*2-2
                             y = 0

 

og 

 y = 2*0^2-3*0-2;                 y=-2

og derefter bruger jeg vel y=f'(xo)*(x-x0)+f(x0)  ??

 

I 2. er jeg blank


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

Fremgangsmåden til 1) er korrekt.

Hvilke to skæringspunkter er der tale om i 2) ?


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. oktober 2011 af mette48 (Slettet)

Bestem derefter ligningerne for tangenterne til parablen i de to skæringspunkter.

skæring med hvad?


Svar #3
03. oktober 2011 af Davidbech (Slettet)

sry skrev noget forkert opgaven er således:

En parabel har ligningen
                                      
                      y = 2 x^2  - 3 x - 2.
Punkterne A og B ligger på parablen og har x-koordinaterne 0 og 2. Bestem ligningerne for parabeltangenterne i A og B. bestem den stumpe vinkel, parabeltangenterne danned med hinanden


Skriv et svar til: mat hjælp parabel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.