Matematik

Isolere

03. oktober 2011 af ct1748 (Slettet)

1       = 1        + 1     

R           R1         R2

 

Er der nogen der kan hjælpe mig med at isolere R i formlen og R1?

Og måske kan forklarer hvordan man gør?

Håber i kan hjælpe


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. oktober 2011 af peter lind

sæt højre side på fælles brøkstreg.


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

Find fællesnævner for de to brøker på højre side

1/R = 1/R1 + 1/R2 = (R1 + R2)/(R1R2)

og vend nu bunden i vejret på brøkerne.


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. oktober 2011 af NejTilSvampe


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. oktober 2011 af mathon

                  produkt over sum

                                                     Rerstat = (R1R2)/(R1+R2)
hvoraf du bemærker
                                                     Rerstat = (R2/(R1+R2)) · R1 < R1
og
                                                     Rerstat = (R1/(R1+R2)) · R2 < R2

                                                  


Svar #5
04. oktober 2011 af ct1748 (Slettet)

Hvad mener du med R2 < R2?

og produkt over sum?

Men ellers tak! 


Brugbart svar (0)

Svar #6
04. oktober 2011 af NejTilSvampe

et produkt er to størrelser (i det her tilfælde R1 og R2) ganget sammen, en sum er to størrelse lagt sammen.

Når man siger noget over noget andet, mener man med over -> divideret.

så med produkt over sum mener han brøken : R = (R1*R2)/(R1+R2)

Han skriver ikke R2 < R2 , det er selvfølgelig noget sludder, det er hele udtrykket der er mindre end R2.


Skriv et svar til: Isolere

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.