Matematik

Cirkelafsnit

05. oktober 2011 af Lynet231 (Slettet)

Hej kan i sige mig hvad jeg gøre forkert her?

har en opgave i matematik hvor du har en cirkel, men du så laver om til en 12 kant, hvorefter du skal beregne hvor meget der er tilbage, jeg valgte at bruge formellen hvor cirkel afsnit

cirklen er 75cm i diameter
((37.5^2)/2)*(( pi *360/12)/180-sin(360/12)) = 16.59

og der er tolv af disse så det må være 12*16.59=199.08

selve cirklen i areal er 37.5^2*pi=4417.86

synes selv det virker som om det er for lidt der er blevet skåret af på sådan en cirklen eller er det rigtigt det jeg har gjort ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. oktober 2011 af mathon

 

    A12_kant = 12 · ((1/2)·r2·sin(360º*12))  =  6 · r2 · sin(30º) = 6 · r2 · (1/2)  = 3 · r2 = (3/4)d2 = 0,75·(75 cm)2


Svar #2
05. oktober 2011 af Lynet231 (Slettet)

så jeg har sådan set gjort det rigtig ?:P

 


Skriv et svar til: Cirkelafsnit

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.