Matematik

projektion

06. oktober 2011 af vanu22 (Slettet) - Niveau: A-niveau

i min matematikbog står der:

 

(vektorer)

n = (2;3) , r = (3;-2)

(mellemregninger)

OQ = OP+ PoQ = (3;3) + ((27/13) ; -(18/13)) = ((66/13) ; (21/13))

1)

I den sidste del kan jeg se at 3 + 18 = 21, men der står minus foran (18/13), forsvinder det bare? hvis ja, hvordan?

2)

Kan ikke se hvor (66/13) kommer fra.

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. oktober 2011 af mathon

 

      3 + (27/13)  = (39/13) + (27/13)  = (66/13)

      3 - (18/13)  =  (39/13) - (18/13)  = (21/13)


Svar #2
06. oktober 2011 af vanu22 (Slettet)

tak for svaret,

jeg kan ikke se hvor de (39/13) kommer fra? 

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. oktober 2011 af mathon

 

                3  =  3/1                                              som forlænges med 13

                (3·13) / (1·13) = (39/13)                     Folkeskolestof   :-)


Svar #4
06. oktober 2011 af vanu22 (Slettet)

godt jeg lærer det så;)

tak


Skriv et svar til: projektion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.