Matematik

Kvadratsætninger

06. oktober 2011 af nath0733 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg kan simpelthen ikke finde ud af at regne denne:

C(2/3x-6y)2

2/3 = 2 tredjedele.

Er der nogle der kan hjælpe? :)

 

På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. oktober 2011 af 19051309 (Slettet)

(a-b)^2 = a^2 + b^2 -2*ab

2/3x^2 + 6y^2 - 2*2/3x*6y ? 


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. oktober 2011 af PeterValberg

#1 ikke helt korrekt

(2/3x - 6y)2 = 4/9x2 + 36y2 - 8xy

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. oktober 2011 af AskTheAfghan

((2/3)x - 6y)2

... lad   a = (2/3)x   og b = -6y

        (a + b)2 =     a2        +     b2   +       2ab

                       = ((2/3)x)2 + (-6y)2 + 2·((2/3)x)·(-6y)

                       = (4/9)x2 + 36y2 + ((4/3)x)·(-6y)

                       = (4/9)x2 + 36y2 - 8xy


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. oktober 2011 af 19051309 (Slettet)

når jo....


Skriv et svar til: Kvadratsætninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.