Matematik

parameterfrem.

07. oktober 2011 af Ultraviolet (Slettet)

Hej

Hvordan bestemmer man har en parameterfremstilling for linje l, der er parallel med m(3,3,11) og går gennem punktet C(2,3,-1) ?  


Brugbart svar (1)

Svar #1
07. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

Linien kan benytte vektoren m som retningsvektor, og den skal gå gennem punktet C. En parameterfremstilling for et punkt P(x,y,z) på linien er derfor

OP = OC + t · m , t ∈ R


Brugbart svar (1)

Svar #2
07. oktober 2011 af mette48 (Slettet)

(x,y,z)=(2,3,-1)+t(3,3,11)


Svar #3
07. oktober 2011 af Ultraviolet (Slettet)

hvad betyder dette t ∈ Rt?

Hvis man har at vektoren a = (-3,2,5) og vektoren b=(2,-2,2) hvordan bestemmer man så enhedsvektor i a's retning og en enhedsvektor i b's retning? Hvad er en enhedsvektor? 


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. oktober 2011 af mette48 (Slettet)

En enhedsvektor er en vektor med længden 1

enhedsvektoren fås ved at dividere a med længden af a      a / | a |

a=(xa,ya,za)

| a | =√(xa2+ya2+za2)


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#3

t ∈ R betyder, at t gennemløber mængden af alle reelle tal.

En enhedsvektor er en vektor, der har længden 1 . En enhedsvektor parallel med vektoren a er derfor a/|a|


Svar #6
07. oktober 2011 af Ultraviolet (Slettet)

1. hvordan finder man en længde |a| el. |b| og skalarproduktet a prik b ud fra en parameterfremstilling?

2. hvis man har en linje l som skærer linje m i et punkt A og man har parameterfremstillingen for både l og m hvordan finder man så punktet A?

3. hvordan bestemmer man en parameterfremstilling for den linje som går gennem A og er vinkelret på både l og m?

Jeg vil værdsætte lidt hjælp for ellers lærer jeg det aldrigt!


Svar #7
07. oktober 2011 af Ultraviolet (Slettet)

hvis man har fundet krydsproduktet a x b hvordan kan man så finde (axb) x a ? 


Brugbart svar (0)

Svar #8
07. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#6

1, Benyt formlen for beregning af længden af en vektor, og formlen for skalarproduktet (slå dem op i bogen).

2. Skæring kræver, at de to parameterfremstillinger stemmer overens i alle tre koordinater. Man har derfor tre ligninger til bestemmelse af de to liniers parameterværdier for skæringspunktet.

3. En retningsvektor for den linie er krydsproduktet af de to liniers retningsvektorer.


Brugbart svar (0)

Svar #9
07. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#7

Beregn c × a , hvor c = a × b


Skriv et svar til: parameterfrem.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.