Matematik

Brøker!

09. oktober 2011 af FHF1 (Slettet)

"Af en dynge ægte lotusblomster blev en tredjedel, en femtedel og en sjettedel ofret til guderne Siva, Vishnu og Solen; en fjerdedel blev foræret til Bhavani. De sidste seks blomster blev givet til den ærværdige lærer. Sig mig hurtigt hvor mange blomster der var?"

Af ovenstående tekst ville jeg umiddelbart skrive 

1/3 + 1/5 + 1/6 + 1/4 + de sidste seks.

Har hørt fra andre i min klasse at samlet set skulle der være 120 blomster i alt. Hvorledes de har fundet frem til dette tal ift beregningen tjaaa det ved jeg ikke... 

Hvordan vil I fange denne opgave an?


Brugbart svar (1)

Svar #1
09. oktober 2011 af XiphiasFO (Slettet)

Sæt det op som en ligning:

(1/3)*x + (1/5)*x + (1/6)*x + (1/4)*x + 6 = x      , hvor x er antallet af blomster i alt.

Isoler nu x


Brugbart svar (1)

Svar #2
09. oktober 2011 af mathon

 

    1/3 + 1/5 + 1/6 + 1/4  =  20/60 + 12/60 + 10/60 + 15/60 = (20+12+10+15)/60 = 57/60

                               rest       =     rest
                       3/60 = 1/20   ≡       6

                       1/20   ≡       6

                       1/1     ≡     120

 


Brugbart svar (1)

Svar #3
09. oktober 2011 af AskTheAfghan

Løsningen:

(1/3)x + (1/5)x + (1/6)x + (1/4)x + 6 = x    ⇔   (19/20)x + 6 = x


Skriv et svar til: Brøker!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.