Matematik

Potensfunktion

09. oktober 2011 af studinen2012 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvordan kan jeg forklare hvordan formlen for a (i en potensfunktion) er fremkommet, uden at benytte et bevis?


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

Trækker du den bare ud af ærmet, eller hænger det sammen med noget andet?


Svar #2
09. oktober 2011 af studinen2012 (Slettet)

Det hænger jo sammen med de to punkter på grafen.


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. oktober 2011 af ramme2 (Slettet)

a er fremskrivningsfaktor i formlen for potensudvikling  f(x) = b*ax .  En potensudvikling er et udtryk for en procent vækst. Tallet a fremkommmer ved at lægge tallet 1 til procentvæksten.

Hvis der beskrives en udviklingstendens hvor den årlige stigning er 10% = 0,1 så er fremskrivningsfaktoren                     a = 1+0,1 = 1,1

Hvis den årlige udvikling er 25% = 0,25 så er fremskrivningsfaktoren a = 1 + 0,25 = 1,25


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. oktober 2011 af mathon

se


Svar #5
09. oktober 2011 af studinen2012 (Slettet)

Mange tak. Men jeg skal ud fra den formel du ser i dokumentet beskrive hvordan den er fremkommet uden at bruge beviser.


Brugbart svar (0)

Svar #6
09. oktober 2011 af Krabasken (Slettet)

-


Svar #7
09. oktober 2011 af studinen2012 (Slettet)

Forstår ikke hvad du mener?


Brugbart svar (0)

Svar #8
09. oktober 2011 af ramme2 (Slettet)

#0 + #3 jeg læste det som eksponentielvækst, men når der er tale om potensvækst er det anderledes. Beklager. Det jeg har beskrevet i #3 er en eksponentielvækst og ikke en potensvækst


Svar #9
09. oktober 2011 af studinen2012 (Slettet)

Okay blev også lidt forvirret. xD

 

Men er der nogen der kan give en kort forklaring på hvordan formlerne for a og b (i en potensfunktion) er fremkommet? Uden at bruge reelle beviser.


Skriv et svar til: Potensfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.