Matematik

Brøker

10. oktober 2011 af Ultraviolet (Slettet)

giver 2/3 * 4/5 *1/3 *3 =  216/45 ?

 

giver (a3-a2b)/(a2-2ab+b2)  = (a-a)/(2+b2)?

giver (5a3-25a2b)/(3a2-15ab) = 0 ? 

(2x-6y)/(x2-6xy+9y2)= 2x - 9y2

4(x-y)2 + 2x(4y-2x) =  4y2

hvordan kan det være at 2^(-3) giver 0.125 ? 

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
10. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

Man ganger to brøker med hinanden ved at gange tæller med tæller, og nævner med nævner:

(a/b) · (c/d) = (ac) / (bd) , så

2/3 * 4/5 *1/3 *3 = 2/3 * 4/5 = 8/15

--------------------------------------

giver (a3-a2b)/(a2-2ab+b2)  = (a-a)/(2+b2)? Nej.

giver (5a3-25a2b)/(3a2-15ab) = 0 ? Nej.

(2x-6y)/(x2-6xy+9y2)= 2x - 9y2 ? Nej.

4(x-y)2 + 2x(4y-2x) =  4y2  Ja.

---------------------------------------

Benyt potensregneregler til at indse, at 2-3 = 1/(23) = 1/8 = 0,125 .


Svar #2
10. oktober 2011 af Ultraviolet (Slettet)

hvordan kan man forklare en anden hvordan en opgave som denne udregnes ved brug af potensregneregler:

(2*3)3 * (2/3)2* (2*3)-2 * (22)3

 


Brugbart svar (1)

Svar #3
10. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Forstår du det ikke selv?

(a·b)n = an · bn

an · am = an+m

a-n = 1 / an

(an)m = an·m


Svar #4
10. oktober 2011 af Ultraviolet (Slettet)

Jeg har prøvet men kan ikke finde ud af hvordan a3*b4 * a2* 2a* b-4 og x3 * x * y2* x*x4*y kan reduceres?


Svar #5
10. oktober 2011 af Ultraviolet (Slettet)

#2: Jeg for dette resultat:

2^3 * 3^3 * (2/3)^2 * 1/4 * 1/9 * 64 = 8* 27* 4/9 * 1/4 * 1/9 * 64 = 55296/ 324

 


Brugbart svar (1)

Svar #6
10. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

a3*b4 * a2* 2a* b-4 = 2·a3+2+1·b4-4 = 2·a6

x3 * x * y2* x*x4*y = x3+1+1+4·y2+1 = x9·y3


Svar #7
10. oktober 2011 af Ultraviolet (Slettet)

jeg får at 4*2-3*8*2-2 = 2 .. Nu har jeg lært reglen om at a-n = 1 / an


Brugbart svar (1)

Svar #8
10. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#5

(2*3)3 * (2/3)2* (2*3)-2 * (22)3 = 2·3·22·3-2·22·3 = 21+2+6·31-2 = 29 / 3 = 512 / 3


Brugbart svar (1)

Svar #9
10. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#7

Det er ikke korrekt, for

4*2-3*8*2-2 = 22 · 2-3 · 23 ·2-2 = 22-3+3-2 = 20 = 1


Svar #10
10. oktober 2011 af Ultraviolet (Slettet)

#7: Hvis man vil regne tal om til potenser? Hvad hvis man vil udregne som jeg har gjort? 


Brugbart svar (0)

Svar #11
10. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#10

Det ændrer da ikke på resultatet

4*2-3*8*2-2 = 4·8 · 2-3-2 = 32 ·2-5 = 32 / 25 = 32 / 32 = 1


Skriv et svar til: Brøker

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.