Matematik

Blækregning

11. oktober 2011 af rossen94 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej alle

 

Jeg har brug for lidt hjælp til matematikken. Jeg ved simpelthen ikke hvordan jeg skal komme i gang med den. Er der nogle flinke sjæle der vil hjælpe mig? :) Jeg har vedhæftet opgaven

Vedhæftet fil: Blækregning02.pdf

Brugbart svar (1)

Svar #1
11. oktober 2011 af mathon

 

               ...hvis det er repetition, må du kunne løse nogle af ligningerne...    :-)


Brugbart svar (2)

Svar #2
11. oktober 2011 af Krabasken (Slettet)

Ligninger løses ved at

 

Hæve eller gange parenteser ud

 

Bortskaffe brøker (gang med fællesnævner på begge sider)

 

Samle led med x på venstre side og led uden på højre

 

Reducere


Brugbart svar (1)

Svar #3
11. oktober 2011 af mette48 (Slettet)

Du skriver du har vedhæftet opgaven. Hvilken af de mange opgaver er det du har problemer med?

For du har vel ikke tænkt dig at vi skal se på dem alle sammen, vel?


Svar #4
11. oktober 2011 af rossen94 (Slettet)

Opgave 1 og 2 har jeg nogenlunde styr på. Opg 3 og 4 volder mig en del problemer :)


Brugbart svar (1)

Svar #5
11. oktober 2011 af Krabasken (Slettet)

Prøv nu at gå l-a-n-g-s-o-m-t frem efter opgaveteksten - det står der jo så smukt forklaret altsammen.

 

Man læser ikke matematikopgaver som en roman.

 

Man læser - tænker - læser lidt mere . tænker- osv. så man hele tiden FORSTÅR, hvad der blev skrevet,

 

og hvad man skal gøre ;-)


Svar #6
11. oktober 2011 af rossen94 (Slettet)

Tak for svaret, men jeg er helt på bar bund. Har prøvet og læse og forstår 10 gange efterhånden, der er intet der falder mig ind :(


Brugbart svar (2)

Svar #7
11. oktober 2011 af Krabasken (Slettet)

3a)  Hvis en tur koster 40 kr. i startgebyr og 15 kr. for hver af de 10 km, kan du så ikke regne ud, hvad prisen på turen

bliver ?
 


Brugbart svar (2)

Svar #8
11. oktober 2011 af Krabasken (Slettet)

Hvis du har 168 kr. skal der for det første være til startgebyret

Rest 168 - 40 = 128 kr.

Hver km koster 15 kr.

Hvor mange km kan man køre for 128 kr?

 

3b)  Forskriften vil være en ret linie y = ax + b

Hovsa - det STÅR der jo osse -

Hvis vi tænker b = 0 har vi y = ax

y = prisen, x = km og a = pris pr. km

Hvis vi tænker x = 0, er vi ikke begyndt at køre endnu,

altså er y = b = startgebyret

Det andet firma fungerer på samme måde

 

 


Svar #9
11. oktober 2011 af rossen94 (Slettet)

Tak for svarene, det er mere opg 4 jeg har brug for omkring ekspotential funktion :)


Skriv et svar til: Blækregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.