Matematik

Taylor polynomier

11. oktober 2011 af dreadwagk (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej folkens

Jeg har opgaven:

Bestem alle Taylorpolynomierne omkring x = 1 for funktionen f(x) = x4 + 6x2 + 1

Jeg er meget forvirret på denne opgave.

 

Jeg har at:

f(0)(1)=7,  f(1)(1)=16,  f(2)(1)=24,  f(3)(1)=24,  f(4)(1)=24,  f(5)(1)=0, ...

Hvis jeg skriver det op på taylor form så får jeg:

7+16(x-1)+24/2!(x-1)2+24/3!(x-1)3+24/4!(x-1)4+0/5!(x-1)5...

 

Men dette kan vel ikke være hele svaret.


Brugbart svar (1)

Svar #1
11. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

Man skal bestemme Taylorpolynomierne af grad 0, 1, 2, 3, 4 for den forelagte funktion. Da funktionen f(x) selv er et polynomium af grad 4, skulle Taylorpolynomiet af grad 4 eller større end 4 gerne være identisk med f(x).


Svar #2
11. oktober 2011 af dreadwagk (Slettet)

Ahh på den måde :). Jeg takker for svaret.


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. oktober 2019 af abuk123 (Slettet)


Skriv et svar til: Taylor polynomier

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.