Matematik

Halveringslinje

11. oktober 2011 af Ultraviolet (Slettet)

Hej

Hvordan finder man en halveringslinje hvis man kender alle vinkler og sider i en trekant?


Brugbart svar (1)

Svar #1
11. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

En vinkelhalveringslinie er så side i en trekant, hvor man kender alle tre vinkler og en side, og den kan så bestemmes ved brug af sinusrelationerne.


Svar #2
11. oktober 2011 af Ultraviolet (Slettet)

er det så halvdelen vinkel A som vi fandt i b), siden b og vinkel B som skal medtages i sin-relationerne og så er Va = a:

a/sin A = b/sin B

 


Brugbart svar (1)

Svar #3
11. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Ja. En vinkelhalveringslinie deler jo netop sin vinkel i to lige store dele. Din notation er noget mangelfuld. Man kender så A/2 , B og c (eller A/2 , C og b) og får

vA / sin(B) = c / sin(180º -B - A/2) = c / sin(B + A/2) , eller

vA / sin(C) = b / sin(180º -C -A/2) = b / sin(C + A/2)


Svar #4
11. oktober 2011 af Ultraviolet (Slettet)

...


Svar #5
11. oktober 2011 af Ultraviolet (Slettet)

hvad hvis jeg skulle finde højden eller medianen? 


Brugbart svar (0)

Svar #6
11. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#5

Så er det jo andre metoder, der skal benyttes.

En højde deler trekanten i to retvinklede trekanter, så det er ligetil at bestemme højderne.

En median går til midtpunktet af den modstående side. medianen er så side i en trekant, hvor man kender to sider og den mellemliggende vinkel, og medianen kan så bestemmes af en cosinusrelation.


Brugbart svar (0)

Svar #7
12. oktober 2011 af mathon

 

                                        vA = 1/(b+c)·√(bc[(b+c)2 - a2])

                                        vB = 1/(a+c)·√(ac[(a+c)2 - b2])

                                        vC = 1/(a+b)·√(ab[(a+b)2 - c2])


Skriv et svar til: Halveringslinje

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.