Matematik

Rentesregning

11. oktober 2011 af stegepandesolo (Slettet) - Niveau: C-niveau

På en bankkonto med en årlig rente på 2% indsættes 4500 kr.

a) Find forskriften for den funktion, der angiver saldoen på kontoen som funktion af det antal år, der er gået, siden de 4500 kr. blev indsat.

Mit bud:

Kn = 4500 (1 + 0,02)1

Kn = 4500 (1,02)1

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. oktober 2011 af Zalam (Slettet)

Du skal bare rette opløftet i 1 til opløftet i n.

dsv.

Kn = (1+r)^n => kn = (1+0,02)^n


Svar #2
11. oktober 2011 af stegepandesolo (Slettet)

b) Hvor meget står der på kontoen efter 8 år? Og efter 16 år?

Mit bud:

kn = (1+0,02)^8

kn = (1+0,02)^16

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. oktober 2011 af Zalam (Slettet)

LIge præcis.


Svar #4
11. oktober 2011 af stegepandesolo (Slettet)

Et startbeløb indsættes på en konto, der giver 1,5% i årlig rente. I løbet af 18 år vokser saldoen til 9412,85 kr. Hvor stort var startbeløbet?

Mit bud:

Kn=K0(1+0,015)n

9412,85=K0(1,015)n

9412,85/(1+0,015)18=7200 kr.


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

Ja, det er et godt bud.


Skriv et svar til: Rentesregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.