Fysik

Hjælp!! haster kanonkugle

12. oktober 2011 af Lillozz (Slettet)

   Jeg skal bestemme tiden som kanonkuglen er i luften.

jeg har gjort følgende:

Kastetiden t_ned kan udledes ud fra følgende to formler
x=v_0•cos?(α)•t_ned
l=v_0^2•sin?(2α)/g


Vi ved at kuglen rammer jorden igen når
x=1


Dvs. vi får
v_0  cos(a)•t_ned=(v_0^2•sin?(2a))/g


Ligningen løses for t_ned vha. CAS-værktøjet WordMat.
t_ned=sin(2•a)•v_0/(cos(a)•g)


Altså er vores formel for kastetid:
t_ned=sin(2•a)•v_0/(cos(a)•g)

Men jeg forstår ikke, havd jeg skal indsætte i formlen, for at regne kastetiden ud

Forsøgs resultater

                                     Afstand
Lodret afstand            0,090 m
Vandret afstand          1,272 m

Forsøgs nr.                                  Afstand fra kant af papir til nedslag [m]
1                                                        0,105 m
2                                                        0,125 m
3                                                        0,045 m
4                                                        0,016 m
5                                                         0,129 m
6                                                         0,1328 m
7                                                         0,4048 m
Gennemsnit                                    0,1328 m
Total afstand                                   0,4048 m


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. oktober 2011 af mathon


Svar #2
12. oktober 2011 af Lillozz (Slettet)

Jeg skal udlede formlen for kastetid og udregne kastetiden. Formlen som jeg er kommet frem til passer ikke overens med den formel i den anden tråd.  

Jeg er forvirret 


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. oktober 2011 af mathon

se

Vedhæftet fil:kast.doc

Skriv et svar til: Hjælp!! haster kanonkugle

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.