Fysik

begyndelseshastighed

11. oktober 2011 af Lillozz (Slettet)

Lodrette afstand 0,90 m

vandrette afstand 1,272 m

Beregnet kaste tid [s] Tiden bestemmes:
y= 1/2·g·t^2
1,272 m= 1/2·9,82m/s^2 ·t^2
Ligningen løses for t vha. CAS-værktøjet WordMat.
t=-0,5089825•s    ∨    t=0,5089825•s
Dvs. kaste tiden er 0,5 s
Begyndelseshastighed Begyndelseshastighed:
x=v_0·t
0,90=v_0·0,5089825

 Ligningen løses for v_0 vha. CAS-værktøjet WordMat.
v_0=1,768234
Begyndelseshastigheden er 9,395 m/s

Kan det passe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. oktober 2011 af mathon

skrå kast
                        sted-tid sætning                      x = vo·cos(α)·t                 y = -(1/2)g·t2 + vo·sin(α)·t

                        hastighed-tid dætning             v = (vo2 + g2·t2 - 2vo·sin(α)·g·t)

                        kasteparablen                         y = -(g/(2vo2·cos2(α)) ·x2 + tan(α)·x

                        kastevidde                               xmax = (vo2·sin(2α)) / g

                        kastehøjde                               ymax = (vo2·sin2(α)) / (2g)

                        opstigningstid                          t = (vo·sin(α)) / g


Svar #2
11. oktober 2011 af Lillozz (Slettet)

i min vejledning står der, at begyndelseshastigheden kan bestemmes ud fra formlen x=v_0*t,

og tiden som kanon kuglen er i luften (kastetiden) kan bestemmes ud fra y=1/2*g*t^2. Men hvordan skal finde v_0?? når jeg kun har lodret- og vandret afstand samt afstand fra kant af papiret til nedslag af kuglen


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

I din formel er v_0 den konstante hastighed i x-retningen. Det er ikke det samme som v0 i mathons formler i #1 , idet v0 her er begyndelseshastigheden, dvs. længden af hastighedsvektoren til tiden t = 0.


Skriv et svar til: begyndelseshastighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.