Kemi

fortynding

12. oktober 2011 af ansigtet (Slettet) - Niveau: B-niveau

skal ud fra 0,10M HCl fremstille 100mL 0,0010M HCl ved passende fortynding.

 

kan det så passe at :

V1 = 0,001* (0,1/0,1) = 0,001 L 

 

kan det passe at jeg skal putte 1mL i en målekolbe, og derefter tilføje vand op til 100mL ??


Brugbart svar (1)

Svar #1
12. oktober 2011 af exutu (Slettet)

Det er helt korrekt


Svar #2
12. oktober 2011 af ansigtet (Slettet)

Taak :D


Svar #3
12. oktober 2011 af ansigtet (Slettet)

nu skal jeg fortynde til yderligere 0,00010M ud fra den fundne fortynding i 1#

V1 = 0,00010 * (0,1 / 0,001) = 0,010 L = 10mL ?? er det rigtigt?

 

og igen 

skal fremstille en 0,0020M saltsyre

hvordan skal jeg gribe den an ? 

nu prøver jeg lige:

v1= 0,0020 * (0,1 / 0,0001) =2 L  er der en måde hvor man måske ikke skal bruge 2 L ? evt bruge en anden af fortyndingerne?


Skriv et svar til: fortynding

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.