IT

Excel spørgsmål

14. oktober 2011 af turk89 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hejsa

Ifølge min lommeregner, så giver: tan-1(tan(28)/1,2) = 23,89, når indstillingen står på grader. Det er sådan set også det resultat jeg er ude efter inde i Excel.

I Excel får jeg ved følgende opsætning: =ATAN(TAN(28)/1,2) som giver -0,23

Hvorfor, og hvordan kan jeg skrive det således Excel forstår, hvad jeg er ude efter?

Tak på forhånd.


Brugbart svar (1)

Svar #1
14. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

Således:

=ATAN(TAN(28*PI()/180)/1.2)*180/PI()

Et argument i grader (de 28) omregnes til radianer med faktoren PI()/180 , og resultatet fra ATAN funktionen omregnes så fra radianer til grader ved at gange med 180/PI() .

Alternativt kan man benytte DEGREES og RADIANS funktionerne, hvis man ikke kan huske, hvordan man omregner mellem grader og radianer:

=DEGREES(ATAN(TAN(RADIANS(28))/1.2))


Svar #2
14. oktober 2011 af turk89 (Slettet)

#1

Tak for det.


Svar #3
14. oktober 2011 af turk89 (Slettet)

#1

Kan Excel egentlig håndtere et uendelighedstegn, ∞? Jeg synes ikke, at symbollisten bliver aktiv, når jeg prøver at indføre det pågældende tegn i en formel.


Brugbart svar (1)

Svar #4
14. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#3

Hvordan vil du bruge det i Excel?


Svar #5
14. oktober 2011 af turk89 (Slettet)

#4

Eksempelvis hedder en given formel:

sγ = 1-0,4 · b'/l', hvor l' skal sættes til at være et uendeligt stort tal.


Brugbart svar (1)

Svar #6
14. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#5

Du kan selv beregne grænseværdien for l' → ∞ . Excel er ikke en symbolsk formelmanipulator. Ellers indsæt et meget stort tal.


Svar #7
14. oktober 2011 af turk89 (Slettet)

#6

Vil blot taste et stort tal istedet, tak.


Skriv et svar til: Excel spørgsmål

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.