Matematik

hvad er disjunktion?

17. oktober 2011 af ktn88 (Slettet)

Jeg er i gang med at læse i min Mat bog, og der er jeg faldet over et eks. som jeg ikke forstår.

eks. går ud på at man skal finde en værdie af t hvor vektora er parallet med b.

hvor de starter med t(t-1)-2*5=0 og de kommer til t2-t-10=0.

så bliver det til t=3.7∨t=-2.7.

for det første hvad betyder ∨ i matematik, som jeg har fundet ud af hedder disjunktion, for jeg har prøvet at finde det på nettet, men de definition som er, forstår jeg ikke helt, samt hvordan kommer de frem til at det giver -2.7.

Håber at der er en venlig sjæl der kan forklar de par ting for mig.


Brugbart svar (1)

Svar #1
17. oktober 2011 af peter lind

Det betyder "eller"; men man skal lige passe på med at det ikke er helt det samme som dagligsprogets eller. Det kan kun sættes mellem udsagn og det bliver også sandt hvis begge udsagn er sande altså ikke enten ellerI dit eksempel betyder det at de 2 rødder er 3,7 og -2,7


Brugbart svar (1)

Svar #2
17. oktober 2011 af SuneChr

{ x | p(x)  ∨  q(x) }  =  { x |  p(x) } ∪ { x |  q(x) }

Som # 1 skriver, skal mindst ét af udsagnene, p og q være sande; de må således gerne begge være sande, men behøver det ikke.


Svar #3
17. oktober 2011 af ktn88 (Slettet)

Okay nu har jeg forstået det.

Tak fordi I ville brug tid på mit spørgsmål


Skriv et svar til: hvad er disjunktion?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.