Matematik

Regneregl

19. oktober 2011 af Muller13 (Slettet)

Er der nogen regneregl for hvis eksponenten ikke er ens og roden ikke er ens?

Eksempel: a^n / b^m

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. oktober 2011 af PeterValberg

nej

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. oktober 2011 af SuneChr

Roden a i tælleren opløses i dens primfaktorer. Roden b i nævneren ligeså.

Det er så muligt, der er fælles faktorer, i tæller og nævner, som kan forkortes.

Man skal da samtidig have styr på, hvordan eksponenterne n og m skal forandres.

127 / 4813  =  (22·3)7 / (24·3)13  =  214·37 / (252·313)  =  1 / (238·36)  =  2- 38·3- 6


Skriv et svar til: Regneregl

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.