Matematik

andengradspolynomium...

20. oktober 2011 af Okayyyy - Niveau: B-niveau

f er bestemt ved

f (x) = -5 * x2 + b * x + c og har rødderne 3 og 7

bestem tallene b og c

Og er der nogen der kan fortælle mig hvordan jeg finder b??

Håber I kan hjælpe


Brugbart svar (1)

Svar #1
20. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

Benyt, at polynomiet kan faktoriseres

f(x) = a·(x - r1)·(x - r2)

hvor r1 og r2 er de to rødder. Indsæt og gang ud.


Svar #2
20. oktober 2011 af Okayyyy

tak, så

a (x - 3) (x-7)

(x2- 7x - 3x + 21)

x2 - 4x + 21

er det rigtig?


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Nej, det er ikke rigtigt, for der gælder jo a = -5 for det oprindelige polynomium f(x) . Dit polynomium skal så ganges med a.


Svar #4
20. oktober 2011 af Okayyyy

når okay, så

a (x2- 7x - 3x + 21)

- 5x2 - 35x - 15x + 105

og det er -5x2 - 20x + 105 ?


Brugbart svar (1)

Svar #5
20. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

"når okay" ??

Nej, du skal jo gange hvert led i polynomiet med a.


Svar #6
20. oktober 2011 af Okayyyy

skrev nåår "-> det er rigtig, det havde jeg ikke tænkt på)"'

-5x2 + 35x + 15x - 105

-5x2 + 50x - 105?


Brugbart svar (0)

Svar #7
20. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#6

Ja, det sidste er korrekt.


Svar #8
20. oktober 2011 af Okayyyy

okay, tusind tak


Skriv et svar til: andengradspolynomium...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.