Matematik

Faktorisering, Rødder

24. oktober 2011 af vanu22 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Bestem rødderne i et andengradspolynomie og faktoriser polynomiet:

f(x)= x^2-x-2

 

(-(-1)+- kvadratrod ((-1)^2-4*1*(-2))) / (2*1)

(1+3)/2            r1=2

(1-3)/2             r2=1

 

Faktorisering:

f(x)=1(x-2)(x-1)

 

her bliver jeg så i tvivl om det er rigtigt, for burde jeg ikke kunne komme frem til f(x)=x^2-x-2 ved at udregne f(x)=1(x-2)(x-1)?

men jeg får: f(x)=x^2-3x+2

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. oktober 2011 af Studieguruen (Slettet)

Du finder i stedet rødderne r1 = 2 , og r2 = -1 .

Faktoriseringen bliver så

f(x) = 1(x - 2)(x + 1)

      = x2 -2x +x - 2

      = x2 - x - 2


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

Du har ikke regnet roden r2 korrekt, idet 1-3 = -2 , ikke 2, som du påstår.


Svar #3
24. oktober 2011 af vanu22 (Slettet)

selvfølgelig! mange tak


Skriv et svar til: Faktorisering, Rødder

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.