Kemi

Please hjælp mig med dette spørgsmål !!??? :-(

27. oktober 2011 af sansas

Saccharose(almindelig sukker) har den specifikke drejning [α]20D=66,37 grader. dm-1*(g/mL)-1
 

a) 2,0 g saccharose opløses i demineraliseret vand til man har 100 mL, og opløsningen hældes derpå i en beholder, der er så lang, at lysvejen bliver 20 cm. Beregn drejningsvinklen for opløsningen.
 

b) Et tilsvarende forsøg udføres, og man måler drejningsvinklen til at være 9,3 grader. Beregn koncentrationen i mg/L af saccharose i opløsningen.


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. oktober 2011 af Mifner (Slettet)

Du får oplyst at den specifikke drejning vil være på 66,37 grader per (g/ml) hvis lysvejen er 1 dm.

Ligeledes er den specifikke drejning afhængig af lysvejen således at hvis lysvejen fordobles, fordobles den specifikke drejning også.

 

Så for at løse a) findes først koncentrationen til at være 2,0 g/100 mL= 0,02 g/mL. og de 20 cm omregnes til dm: 20 cm = 2 dm

Dette kan nu indsættes i ligningen: drejningsvinkel =  l*C*[α]20D, hvor l er lysvejen og C er koncentrationen.

 

b) samme formel benyttes, hvor koncentrationen isoleres.


Skriv et svar til: Please hjælp mig med dette spørgsmål !!??? :-(

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.