Matematik

Vektorfunktioner og parameterkurve

22. februar 2020 af LasLas123 - Niveau: A-niveau

Har meget svært ved denne opgave. Er ikke helt skarp på vektorer og parameterkurver.

Hvordan skal opgaven løses (den er vedhæftet)

Vedhæftet fil: vektorfunktion.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
22. februar 2020 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. februar 2020 af mathon

                           \small \overrightarrow{r}(t)=\begin{pmatrix} t\\\sin(t)+1 \end{pmatrix}\quad 0\leq t\leq 2\pi


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. maj kl. 19:15 af Annefragrønnebakken

#2

                           \small \overrightarrow{r}(t)=\begin{pmatrix} t\\\sin(t)+1 \end{pmatrix}\quad 0\leq t\leq 2\pi

hvor har du denne formel fra? Kan ikke finde den i formelsamlingen. 


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. maj kl. 19:20 af mathon

\small \textbf{\#3}

En reel funktion:
                                                \small y=f(x)
kan udtrykkes
som vektorfunktionen:
                                                \small \overrightarrow{r}(t)=\begin{pmatrix} x\\y \end{pmatrix}=\begin{pmatrix} t\\ f(t) \end{pmatrix}


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. maj kl. 19:21 af Annefragrønnebakken

Er r retningsvektor? 


Brugbart svar (0)

Svar #6
03. maj kl. 19:22 af mathon

Nej.


Brugbart svar (0)

Svar #7
03. maj kl. 19:23 af Annefragrønnebakken

OK, tak for hjælpen! 


Brugbart svar (1)

Svar #8
03. maj kl. 19:24 af mathon

En retningsvektor
er:
                                  \small \begin{pmatrix} 1\\f{\, }' (t) \end{pmatrix}


Skriv et svar til: Vektorfunktioner og parameterkurve

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.