Matematik

lineært afhængige og uafhængige

30. oktober 2011 af RYETAYET (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle. Sidder lige og læser i en matematikbog. Jeg forstår ikke helt forklaringen her:

I R2 er vektorerne

a1 = (4, -2)     ,   a2= (3,5)   og    a3= (1,6)    

linært afhængige, fordi o (vektoren) kan beskrives som en egentlig linearkombination af dem:

3a1-6a2+6a3= o

...

PS: koordinaterne står som vektorkoordinater.. a øverst og b nederst som vi ved.

Hvordan kommer de frem til dette udtryk:

3a1-6a2+6a3= o

?

og hvad skal være lig med o vektoren?

 

Tak på forhånd.


Brugbart svar (2)

Svar #1
30. oktober 2011 af peter lind

Det er nok ikke meningen at du skal spekulere over hvordan man finder frem til udtrykket. Det er blot et eksempel. Rent faktisk kan det gøres ved løse ligningen 3a1 = s*a2+t*a3, hvor s og t er de ubekendte.

Hvis du skriver ligningen for førstekoordaterne ud får du 3*4-6*3+6*1 = 0. Du kan selv regne det tilsvarende ud for anden koordinaten.

 


Svar #2
30. oktober 2011 af RYETAYET (Slettet)

Aha, okay, mange tak for det :)


Skriv et svar til: lineært afhængige og uafhængige

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.