Matematik

Reducér

30. oktober 2011 af Bigspender112 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej Studieportal

Er der en der vil være så sød at hjælpe mig med en opgave?

k^2 - l^2 / 2 * kl + k^2 + l^2

Hvordan skal man reducere der? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. oktober 2011 af lucillepostej (Slettet)

Jeg bliver altid i tvivl, når I skriver brøkstregerne herinde, for jeg kan ikke se, hvor meget af det, der skal stå under brøkstregen. I dit tilfælde er spørgsmålet om der skal stå:

 

(k- l2) / (2kl) + k2 + l(hvilket jeg ikke tror, du mener?)

eller skal der stå:

(k- l2) / (2kl + k2 + l2)

jeg gætter på, at det er den nederste?? 

I så fald kan du omskrive tæller og nævner:

 

(k + 1)(k - 1) / (k + l)(k + l)

nu kan du forkorte med (k + 1)

Resultatet bliver:

(k - 1) / (k + 1)

 

 


Svar #2
30. oktober 2011 af Bigspender112 (Slettet)

Jeg har linket opgaven, det er nr.5 :D


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. oktober 2011 af lucillepostej (Slettet)

Jamen, så er den god nok. Det var også det, jeg regnede med: 

 

(k - 1) / (k + 1)

 


Svar #4
30. oktober 2011 af Bigspender112 (Slettet)

Du skal have tusind tak, nu vil jeg indsætte mig i hvordan du gjorde og lære af det! :D - Reducér er bare svært for mig, men jeg skal nok lære det :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
30. oktober 2011 af lucillepostej (Slettet)

Du skal lære dig to sætninger, som jeg har benyttet mig af her: 

1.

(a+b)(a-b) = a2 - b

jeg omskrev (k2 - l2) til (k + l)(k - l)

-----------------------------------------------------------------------------

og:

2.

(a + b)= a2 + b2 + 2ab ......samt

(a + b)2 = a2 + b2 + 2ab 

 

Jeg omskrev

2kl + k2 + l til: (k + l)(k + l)


Svar #6
30. oktober 2011 af Bigspender112 (Slettet)

Nu forstår jeg, jeg tror lige jeg favoritter det her til fremtiden.

Me gusta.


Skriv et svar til: Reducér

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.