Matematik

Stokastisk variabel!?

01. november 2011 af kronquist (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Lad Y være en stokastisk variabel med mulige værdier 2;1;0;-1;-2 og følgende sandsynlighedsfunktion
p(y) =

0,1 for y = 2
0,3 for y = 1
0,2 for y = 0
0,3 for y = 1
0,1 for y = 2
 

(a) Udregn E(Y), V(Y) og E(Y4)

Her får jeg:

E(Y)= 0

V(Y)= 1,4

E(Y4)= 3,8
 

 

(b) Bestem P(Y2≤ 1)
 

Hvad gør jeg her ?

(c)Bestem P(Y ≤ 0 |  Y2 ≤ 1)

Hvad gør jeg her ?

 

Håber på svar. På forhånd tak.


Brugbart svar (1)

Svar #1
01. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

Jeg formoder, at sandsynlighedstabellen er

P(Y) =

0,1 for Y = 2
0,3 for Y = 1
0,2 for Y = 0
0,3 for Y= -1
0,1 for Y= -2

b) Så er P(Y2≤ 1) = P(Y=1) + P(Y=0) + P(Y=-1)

c) P(Y ≤ 0 |  Y2 ≤ 1) = P(Y2 ≤ 1) + P(Y = -2)


Brugbart svar (1)

Svar #2
01. november 2011 af andershorsted (Slettet)

#1: Jeg tror ikke svaret til c) er rigtigt? Jeg læser det som den betingede sandsynlighed for at Y er mindre end 0, givet at Y2 er mindre end 1. Så bliver svaret

P(Y ≤ 0 |  Y2 ≤ 1) = P(Y ≤ 0, Y2 ≤ 1) / P(Y2 ≤ 1)

= 0.5/0.8

= 0.625


Svar #3
01. november 2011 af kronquist (Slettet)

Mange tak for svar.

Kan godt se at opg.b) er meget intuitv. Det må jo kun give 1 eller derunder, når man opløfter det  anden.

Dvs. svaret til opg.b) er 0,8

Opg. c) ser ldt mere kringlet ud, hmm.

 


Svar #4
01. november 2011 af kronquist (Slettet)

Hej igen.

Jeg får det også til 0,625, hvis jeg vel og mærke bruger formlen :

P(A|B) = P(A∩B)/P(B)

Dvs.:   P(Y=0) + P(Y=-1)  /  P(Y=1)+P(Y=0)+P(Y=-1)   = 0.625

 

Mange tak for hjælpen:)


Skriv et svar til: Stokastisk variabel!?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.