Matematik

Hurtigt-Hældningstal??

01. november 2011 af w23 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hej kan ikke finde ud af følgende opgave:"En ret linje går gennem punkterne (2,-5)og(0,1). Hvad er linjens hældningstal?".

(Vil gerne have en forklaring og hvad hældningstal er, har søgt lidt men forstod ikke.


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

Benyt formlen for beregning af hældningskoefficienten a ud fra to punkters koordinater:

a = (y2 - y1) / (x2 - x1)


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. november 2011 af NejTilSvampe

hældningstallet er som ordet beskriver hvor meget linjen hælder,,

det er forholdet mellem, funktionstilvæksten og forskellen af de to tilhørende x værdier.

I matematiksprog:

a = Δy / Δx = (y2-y1) / (x2-x1)


Skriv et svar til: Hurtigt-Hældningstal??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.