Matematik
2.gradspolynomier
01. september 2003 af
SP anonym (Slettet)
Hvis man indtegner en parabel og en ret linie i et koordinatsystem, kan man så beregne skæringspunkterne?
Hvis ja, hvordan?
eks: -x^2+4x+1 = 2x-2
Hvis ja, hvordan?
eks: -x^2+4x+1 = 2x-2
Svar #1
01. september 2003 af 404error (Slettet)
Ja, det kan du godt. I dit eksempel har du stort set angivet, hvordan - løs ligningen:
-x^2+4x+1 = 2x-2 <=>
-x^2+2x+3=0,
som er en almindelig andengradsligning. Når du har fundet førstekoordinaten/koordinaterne for skæringspunktet/punkterne, finder du andenkoordinaten ved at indsætte i f.eks. forskriften for linien.
-x^2+4x+1 = 2x-2 <=>
-x^2+2x+3=0,
som er en almindelig andengradsligning. Når du har fundet førstekoordinaten/koordinaterne for skæringspunktet/punkterne, finder du andenkoordinaten ved at indsætte i f.eks. forskriften for linien.
Svar #2
01. september 2003 af SP anonym (Slettet)
Det kan godt være at jeg er helt tabt, men hvordan finder jeg de omtalte 1.koordinater?
På forhånd tak...
På forhånd tak...
Svar #3
01. september 2003 af SP anonym (Slettet)
Se venligst bort fra sidste indlæg... jeg har nu lært at læse og forstår godt hvad du mener!
Tak for hjælpen... jeg er på sporet!
VH Jens
Tak for hjælpen... jeg er på sporet!
VH Jens
Skriv et svar til: 2.gradspolynomier
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
