Matematik

TI-Nspire hjælp

05. november 2011 af nanna33 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej.

Jeg har et problem med programmet, når jeg vil finde f ' (x) til funktionen f (x)= -2^2+x+1. Og jeg skal lave denne opgave i programmet, men kan ikke rigtig komme videre, da resultat ikke passer.

Jeg skriver funktionen ind som  man skal , men resultatat passer ikke.

Jeg skiver: f(x):=-2^2+x+1 og så enter, så der står udført.

Så finder går jeg ind under beregninge og finder skabelonen til udregning af f '(x) , og skrive d    (f(x)) , men får resultatet

                                                                                                                                                   dx                        

 

-4x-1, men det skal jo give -4x+1, nogen der ved hvorfor den gør det?


Brugbart svar (1)

Svar #1
05. november 2011 af PeterValberg

prøv at se vedhæftede bilede :-)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)

Vedhæftet fil:TI-nspire.jpg

Svar #2
05. november 2011 af nanna33 (Slettet)

ja, det er det jeg har gjort, men f '(x) skal da være -4x+1 og ikke 1-4x?(:


Brugbart svar (1)

Svar #3
05. november 2011 af PeterValberg

#2 det er det samme :-)

f '(x) = 1 - 4x = -4x +1

TI-nspire placerer bare et eventuelt positivt tal/ubekendt først

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #4
05. november 2011 af nanna33 (Slettet)

Okay tusind tak :D


Skriv et svar til: TI-Nspire hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.