Matematik

problemregning!

05. november 2011 af studieportalen21 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hvor mange kaniner og duer har Max, når disse dyr tilsammen har 19 hoveder og 52 ben?


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. november 2011 af SuneChr

Kanin = K    Due = D

4K + 2D = 52

  K +  D  = 19


Svar #2
06. november 2011 af studieportalen21 (Slettet)

hvordan finder man ud af hvor meget K og D er? ...


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. november 2011 af ThomasPortal (Slettet)

En kanin har 4 ben og en due har 2 ben. Dermed opskriver du:

4K + 2D = 52

En kanin har 1 hoved og en due har 1 hoved. Dermed opskriver du:

K +  D  = 19

 

For at finde K og D benytter du "2 ligninger med 2 ubekendte"

Altså sidste ligning -->

K + D = 19 --> 2K +2D = 38

Træk derved venstre del af den første ligning med den venstre del af den anden ligning. ( og det samme med højredel):

2K +2D - (4K + 2D) = 38 -52  (Du trækker jo lige meget fra hver side af lighedstegnet)

2K = 14

Isoler og find K og D 


Skriv et svar til: problemregning!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.