Matematik

Angiv en forskrift

06. november 2011 af mettespansk (Slettet) - Niveau: B-niveau

om den eksponentielle udvikling gælder at at f(2)= 1 og f(-2)=81, angiv en forskrift for f.


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. november 2011 af Walras

For f(2)=1 opnås

1=ba2

For f(-2)=81 opnås

81=ba-2

Divider nu højresiderne og venstresiderne op i hinanden, idet

81/1=ba-2/(ba2) <=> 81=a-2/a2 <=> 81=a-4 <=> a=81-1/4=1/3

Indsæt dette i den første ligning, så

1=b*(1/3)2 <=> 1=b*1/9 <=> b=9.

Dermed må det være tilfældet, at

f(x)=9*(1/3)x

Simpelt og nemt. Metoden skal sidde der!


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. november 2011 af mathon

eller skrevet
                               f(x) = 32-x


Skriv et svar til: Angiv en forskrift

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.