Matematik

Sinus relationer

06. november 2011 af 3MM4 (Slettet) - Niveau: B-niveau

(Sin(B))/b = (Sin(A))/a  =  (Sin(B))/23 = (Sin(30,76))/12,08 
Sin(B) = (Sin(30,76))/12,08 * 23 = 0,973774063
B = Sin-1(0,973774063) = 76,85°

 

Er der nogle her der kan forklare mig hvad det er jeg har gjort galt her? Resultatet skulle blive 103,24? 

a = 12,08 b= 23 c= 17

A = 30,76. 

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. november 2011 af NejTilSvampe

Hvis oplysningerne er korrekte så har du ikke gjort noget forkert så vidt jeg kan se.


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. november 2011 af peter lind

Hvis v er en løsning til ligningen sin(v) = a er 180º -v også en løsning.


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

Da alle tre sider er kendt, kan man benytte cosinusrelationerne til at bestemme vinklerne entydigt:

cos(B) = (a2 + c2 - b2) / (2ac) = -0,22905 , hvoraf

B = 103,24º


Skriv et svar til: Sinus relationer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.