Matematik

Hjælppp..

06. november 2011 af Aleynaa

Hej. Jeg har en opgave med at jeg skal finde |AB| og det gøre jeg ved at benytte phytaguras, dernæst skal jeg finde vinkel B i trekant ABC som jeg brugte Tan(B)=b/a.. og det gav 21.8, er det så vinkel for hele ABC? dernæst lyder opgave b således at jeg skal bestemme vinkel B i trekanten ABD (dvs. den vinkel, som spilleren ser målet under)

Jeg har vedlagt filen..

På forhånd tak.. ;)

Vedhæftet fil: Unavngivet2.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
06. november 2011 af zzzZZZzzzzzZ (Slettet)

21,8 burde kun være vinkel B, da hele trekant ABC skal være 180, altså alle vinklerne tilsammen giver 180. Anden opgave bruger du samme metode, pythagoras for at finde de restende sider og derefter sinus, cosinus, tangens, alt efter hvilke sider, du regner efter :)


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. november 2011 af peter lind

Det er vinkel B i trekant ABC du finder. Hverken mere eller mindre. Hvad mener du med vinkel for hele ABC ?

I b. Find vinkel CBD på samme måde som du fandt vinkel B i første spørgsmål. Differencen mellem de 2 fundne vinkler er den søgte vinkel


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. november 2011 af davidsh (Slettet)

Først længden AB

 

8+ 202 = c2 <=> 8202 = 464 <=> √(82 + 202) = √464 <=> c = 21.5407

 

Altså er længden AB = 21.5407 m

 

Nu til vinklen B:  20 / 21.5407 = 0.92848

Cos-1(0.92848) = 21.8017 grader

 

Altså er vinklen B ca. 21.8 grader som du sagde

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #4
06. november 2011 af davidsh (Slettet)

Og så opgave B....

 

8 + 7.32 = 15.32m

 

tan-1(15.32m / 20) = 37.452 grader

 

Altså er vinkel B 37.452 grader


Svar #5
06. november 2011 af Aleynaa

wow tusinde tak.. :)


Brugbart svar (0)

Svar #6
06. november 2011 af davidsh (Slettet)

Så lidt... Sig til hvis der var noget du ikke forstod


Svar #7
06. november 2011 af Aleynaa

Vil du ikke også hjælpe mig med en anden opgave som jeg ikke løse.. Det vil være super:)


Skriv et svar til: Hjælppp..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.