Matematik

decimalatl

06. november 2011 af cathrineaxelsen (Slettet)

hej mennesker, har virkelig brug for jeres hjælp, jeg er sindsyg dårlig til matematik og skal finde ud af hvordan man får en tyvendedel til decimaltal ? :) på forhånd tak


Brugbart svar (2)

Svar #1
06. november 2011 af Thinkpositive (Slettet)

Du skal dividere 1 med 20, så det giver 0,05 :)


Svar #2
06. november 2011 af cathrineaxelsen (Slettet)

tak :)


Brugbart svar (2)

Svar #3
06. november 2011 af Mongomaniac (Slettet)

tænk på at en brøkstreg i virkeligheden er det samme som et divisionstegn. så én tyvendedel=1/20=0,05

mvh. mig


Brugbart svar (2)

Svar #4
06. november 2011 af Hijsa

1/20 = 5/100 = 5 % = 0,05


Svar #5
06. november 2011 af cathrineaxelsen (Slettet)

hvordan gør jeg så når det er 37 % der skal omskrives?


Brugbart svar (2)

Svar #6
06. november 2011 af Mongomaniac (Slettet)

37%=0,37=37/100


Brugbart svar (2)

Svar #7
06. november 2011 af Hijsa

#5

Når det er procent der skal omskrives til decimaltal skal du altid dividere det med 100. Altså 37/100 = 0,37


Brugbart svar (1)

Svar #8
06. november 2011 af Mongomaniac (Slettet)

Der er kamp om indlæggene i dag :)


Brugbart svar (2)

Svar #9
06. november 2011 af davidsh (Slettet)

Hvis du har en lommeregner kan du sige 1/20

 

Ellers kan du tænke logisk og sige 1/2 i decimaltal er lig med 0.5. Hvis man så tilføjer et nul så vi har 1/20 må det nødvendigvis være 0.05

 

Du kan også dividere det på papir:

 

1 / 20 =0.05

1 (trækker 1 ned, men 20 går ikke op i 1 og jeg skriver nul)

10 (tilføjer et nul og går samtidig et skridt til højre oppe i resultatet, men da 20 ikke går op i 10 skriver jeg nul)

100 (endnu et nul, går endnu et skridt til højre oppe i resultatet. Den her gang går 20 op i, og det gør det 5 gange. Derfor skriver jeg nu 5 oppe i resultatet)


Svar #10
06. november 2011 af cathrineaxelsen (Slettet)

hvordan reducere jeg så a + 3a - 2a ?:)


Brugbart svar (1)

Svar #11
06. november 2011 af Mongomaniac (Slettet)

a+ 3*a - 2*a

Det står et skjult gange tegn mellem tal og bogstav.

Hvis du har: 1 gang a+ 3 gange a - 2 gange a. hvor mange a har du så?


Svar #12
06. november 2011 af cathrineaxelsen (Slettet)

forstår det ikke? 

 


Brugbart svar (1)

Svar #13
06. november 2011 af Mongomaniac (Slettet)

Ok, du får et hint. Der står 1 foran det første a. 1a+3a-2a


Svar #14
06. november 2011 af cathrineaxelsen (Slettet)

5a jeg stinker virkelig til det der med bogstaverne 


Brugbart svar (2)

Svar #15
06. november 2011 af Mongomaniac (Slettet)

Beklager svaret er 2a.

1a+3a=4a

4a-2a=2a

 


Svar #16
06. november 2011 af cathrineaxelsen (Slettet)

hvad så med a(a+3b)-ab ?:)


Brugbart svar (1)

Svar #17
06. november 2011 af Hijsa

#16

Her skal du gange ind i parentesen:

a(a+3b)-ab

a2 + 3ab - ab

a2 + 2ab

Forstår du?? :)


Svar #18
06. november 2011 af cathrineaxelsen (Slettet)

nej jeg er helt på sidesporet :( er desværre ikke så god 


Brugbart svar (1)

Svar #19
06. november 2011 af davidsh (Slettet)

Okay øvelse gør mester... Anyway:

 

først ganger du a med a+3b

 

a*(a+3b) - ab = a2 + 3ab - ab

Alt hvad jeg har gjort er at gange a med det der står inde i parantesen. Jeg prøver lige at indsætte tal

3 = a

2 = b

 

3*(3 + 3*2) - 3*2 = 32 + 3*3*2 - 3*2 = 9 + 18 - 6 = 21

 

Så altså hvis vi vidste at a og b hvad hhv. 3 og 2 ville vi få resultatet 21. Men vi ved ikke hvad a og b er, og derfor må vi nøjes med

a2 + 3ab - ab

 

Men der er endnu en ting vi kan gøre. Vi kan trække ab fra 3ab

 

a2 + 3ab - ab = a2 + 2ab

 

Prøver med tallende igen:

 

32 3*3*2 - 3*2 = 21

 

Dette er det samme som 32 * 2*3*2 = 21 

fordi vi trækker en gang 3*2 fra 3 gange 3*2 altså får vi 2 gange 3*2


Brugbart svar (1)

Svar #20
06. november 2011 af Hijsa

Hm... Nu siger du jo godt nok at du ikke forstår, men hvad er det præcist du ikke kan forstå?

Prøv at kigge nøje på de mellemregninger der er lavet.

Lad os tage din opgave igen:

Først lige nogle regler:
- Man kan ikke sætte hele tal og bogstaver sammen. Fx. hvis der står : 2 + 3x er der ikke så meget mere du kan gøre, da du ikke bare kan sige 2+3 = 5 og sætte x bag på.
- Du kan heller ikke sætte forskellige bogstaver sammen. Altså hvis der står 2ab - 5a kan du heller ikke gøre mere ved denne.
- Hvis du derimod har en parentes, skal du altså gange ind i parentesen. Som i dit eksempel, skal du gange a med alle de faktorer der er i parentesen. Og når du så ganger a med a bliver det a2. De -ab der står efter parentesen skal du ikke gange med a.
- Hvis du har at gøre med en minus parentes, altså fx.: 3-(2x-6) skal du ophæve (fjerne) parentesen, men huske at ændre fortegnene. Så det bliver: 3-2x+6. (Altså plus bliver til minus og omvendt).
- Hvis du har at gøre med en plus parentes, fx: 3+(2x-6) skal du bare fjerne parentesen uden at ændre fortegn: 3+2x-6.

Hvis du har en opgave:

2x+2b-2 er der ikke mere du kan gøre - altså du kan ikke reducere den yderligere. For x'erne står for sig, b'erne står for sig, og de hele tal står for sig.

Dit eksempel:
a(a+3b)-ab    Her skal du gange ind i parentesen. Efter a er det et indforstået gange: a*(a+3b)-ab. Så du ganger ind:
a*a = a2 ,  a*3b = 3ab  ,  og tilsæt -ab til sidst, derved:   a2 + 3ab - ab.

Så skal du se på din opgave, er der mere du kan reducere? Ja! Du har 2 steder hvor der står ab. Ved 3ab og ab. og imellem dem står der minus. Dvs. 3ab - ab (forresten når der bare står et bogstav uden et tal er der indforstået et 1 tal, altså ab = 1ab). Og 3ab - ab = 2ab.
Der ved har du nu: a2 + 2ab tilbage. Og er der mere du kan gøre ved den? Nej.

 

Jeg ved ikke hvis mine forklaringer er forvirrende. Men ellers må du spørge din lærer om at forklare det noget mere :)

 


Skriv et svar til: decimalatl

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.