Matematik

Brøkligning

06. november 2011 af Mulle15 (Slettet)

Hvordan regner jeg denne brøkligning ud?

2x/3 - 3+x/3

På forhånd tak :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

Det er ikke en ligning, men et udtryk . Sæt brøkerne på fælles brøkstreg og reducer.


Svar #2
06. november 2011 af Mulle15 (Slettet)

Du mener vel kun tællerne right? Og hvad skal jeg gøre med x'ene?


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Jo, tællerne. Der er allerede fælles nævner.


Svar #4
06. november 2011 af Mulle15 (Slettet)

Jeg fik det til

-6+x/3

Er slet ikke sikker på om det er rigtigt?


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

Man skal benytte parenteser.

2x/3 - (3+x)/3 = (2x - 3 -x)/3 = (x-3)/3 = (x/3) - 1


Svar #6
06. november 2011 af Mulle15 (Slettet)

Tak :-)

Jeg forstår det godt indtil facit.

Hvordan jeg får jeg fællesnævneren til 3-1, er det bare med at dividere nævneren -3 med 3?


Brugbart svar (0)

Svar #7
06. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#6

Fællesnævneren er ikke 3-1 ; men det sidste led skilles ud som -3/3 = -1 . Der er jo en parentes omkring (x/3) .


Svar #8
06. november 2011 af Mulle15 (Slettet)

aha, ok mange tak. sku' lige have en forklaring på det, så jeg kan huske det til næste gang ;)


Skriv et svar til: Brøkligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.