Matematik

differentialligning

07. november 2011 af Lillozz (Slettet)

Vis ved at gøre prøve, at y(x)=e^(-A(x) ) ∫b(x) e^A(x)  dx+ce^(-A(x) )  er en løsning til y^'+a(x)y=b(x)

er der nogen, der vil hjælpe mig?


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. november 2011 af mathon

 

                           y(x) = (e-A(x) ) ∫b(x) eA(x)dx + c·e-A(x)

                           eA(x)·∫b(x) eA(x)dx + c

                           (eA(x)·y) ' = (∫b(x) eA(x)dx + c) '

                           a(x)eA(x)·y + eA(x)·y '  = b(x) eA(x)                der divideres med    eA(x)

                            y ' + a(x)y = b(x)

                          


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

... hvor det er underforstået, at A(x) er en stamfunktion til a(x), altså, at A'(x) = a(x) .


Svar #3
07. november 2011 af Lillozz (Slettet)

tak for hjælpen 

 


Skriv et svar til: differentialligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.