Matematik

Løsning af polynomium

08. november 2011 af AlexanderL (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle
Har aldrig før brugt studieportalen, men håber nogle vil svare mig :)

 

Har følgende polynomium

 

f(x) = 3x^4 +x^3 -3x +3

 

Skal regne følgende:
 

Skal finde koefficienterne 

Jeg kan regne ud at b = -3 og c = 3
Men hvad er a og hvordan regner jeg det?

Håber i kan hjælpe!
Tak på forhånd :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

Hvis polynomiet har formen

f(x) = ax4 + bx3 + cx2 + dx + e ,

er

a = 3, b = 1, c = 0, d = -3, og e = 3

Polynomiet er et polynomium af 4. grad, og det har generelt 5 koefficienter.


Skriv et svar til: Løsning af polynomium

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.