Matematik

funktionstilvækst

08. november 2011 af hansenp (Slettet)

hej, har problem med at løse den her opg, håber i kan vise mig fremgangsmåden.

deltaY=f(Xo+h)-f(Xo) hvor min h=2 og min Xo=-1

jeg gør følgende;

          = f(-1+2)-f(-1)

          =1-(-1)

         =2 ?? er det rigtigt ?

        


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

Hvis f(x) = x , er det da rigtigt.


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. november 2011 af peter lind

Det kommer an på hvad f(x) er


Svar #3
08. november 2011 af hansenp (Slettet)

jeg har ikke fået opgivet noget f(x)?


Svar #4
08. november 2011 af hansenp (Slettet)

opgaven lyder, Bestem (aflæs) deltaY for g med udgangspunkt i Xo når h=2 og 1)=-1    2)=0   3)=1

kan ikke rigtig finde ud af at aflæse den så ville hellere regne den ud ?


Svar #5
08. november 2011 af hansenp (Slettet)

Xo=1 Xo=0 Xo=1


Brugbart svar (0)

Svar #6
08. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

Hvis funktionen hedder g(x), skal der ikke bruges noget med f . Δy er blot ændringen i funktionsværdi fra punktet (x0 , g(x0)) til (x0+h , g(x0+h)) . Aflæs ændringerne ved de forskellige værdier af x0 .


Brugbart svar (0)

Svar #7
08. november 2011 af peter lind

Opgaven giver ikke nogen mening, hvis der ikke er opgivet nogen funktion. Årøv at skrive hele opgaveteksten ordret ind.


Svar #8
08. november 2011 af hansenp (Slettet)

På figuren ses graferne for funktionen f og g.

Bestem (aflæs) deltaY for g med udgangspunkt i Xo, når h=2 og 1)Xo=-1   2)Xo=0  3)Xo=1.


Brugbart svar (0)

Svar #9
08. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#8

Så aflæs g(x0) og g(x0+h) for de forskellige værdier af x0 og h og beregn Δy = g(x0+h) - g(x0) .


Svar #10
08. november 2011 af hansenp (Slettet)

kan man ikke beregne den istedet for at aflæse ?

 


Brugbart svar (0)

Svar #11
08. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#10

Hvordan vil du beregne de værdier, når du ikke kender forskrifterne, men kun har en graf tilrådighed? Man aflæser funktionsværdierne som anført i #9, og beregner så funktionstilvæksterne ud fra disse værdier.


Svar #12
08. november 2011 af hansenp (Slettet)

hmm okay jeg må vel bare prøve mig frem, tak for hjælpen.


Skriv et svar til: funktionstilvækst

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.