Matematik

Parabler, nulregel, faktorisering.

09. november 2011 af Santa77 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej jeg har lavet en afl hvor det går galt i sidste opg. 36 e. Please tjek den igennem og skriv hvor det går galt.

Helst ikke hvad der går galt.

På forhånd tusind tusind tak

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. november 2011 af PeterValberg

generelt skal du ved bestemmelse af diskriminanten, hvor b er negativ, lige huske en parentes:

(-b)2-4ac   det er nemlig ikke det samme som -b2-4ac som du skriver de fleste steder.

i opgave 26b ville jeg nok holde mig til de eksakte værdier:

x = (-4±√28)/2 = (-4±√(4·7))/2 = (-4±2√7)/2 = -2±√7

dermed bliver det til:   (x-(-2-√7))(x-(-2+√7)) = (x+2+√7)(x+2-√7)

I opgave 26d kan du springe en hel del over ved anvendelse af kvadratsætningen:

"to tals sum gange de samme to tals differens er lig med kvadratet på første led minus kvadratet på andet led"

altså:   x2 - 4 = (x+2)(x-2)

I opgave 31a har du lavet en tastefejl ved bestemmelse af det første toppunkt, - tælleren (-d) skal være nul for y-koordinaten

I opgave 33d hvor f(x)=(x-2)(x+1)2(x-5) skal du lige rette der hvor du skriver:

(x+1)2 = 0
dette er opfyldt hvis x+1=0 ⇔ x = -1

I opgave 36c springer du noget væsentligt over, nemlig hvordan du kommer fra 1/x = -x-2 til andengradsligningen som du løser, desuden indsniger der sig en fortegnsfejl:

andengradsligningen skulle gerne komme til at hedde x2 +2x + 1 = 0, hvilken kun har en løsning da d=0

man kan argumentere for at man husker at anføre betingelsen x≠0 i begyndelsen

husk parentes omkring skæringspunktets koordinater (-1,-1)

i opgave 36e springer du også over mht hvordan andengradsligningen fremkommer

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
10. november 2011 af Santa77 (Slettet)

Okay tusind tak


Skriv et svar til: Parabler, nulregel, faktorisering.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.