Matematik

Lineær vækst - deltax deltay

10. november 2011 af HDN95 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle!! er igang med en fremlæggelse om linenærvækst. skal forklare hvad det er. men har fået et tip om at jeg skal tage fat i to ting.

for det første at reducere denne sætning: f=f(x+deltax)-f(x)

tror det bliver gjort sådan her:f= f(x +delta x)- f(x)= a(x+delta x)+ b-(ax+b)= a*delta x.

Men her kommer mit spørgsmål så, hvordan og hvad skal man bruge denne sætning til? mangler lidt teorien bag

det andet  jeg skal svare på er at jeg skal vise et eksempel lidt alla det her: F(x) = 5x+7
x= 6
deltax= 7
F(6+7) – f(6)
5 (6+7)+7 – 5*6+7
(5*13+7)-(5*6+7)

og igen har jeg så det samme spørgsmål som førnævnt.

 

Det jeg er i tvivl om, er hvordan man gør det. sådan så jeg selv kan gøre det, og kende terioen bag:) håber at det er  præcist nok. det er ret svært at forklare det, når jeg bare har fået til opg at forklare hvad lineær vækst er. og dem i min gr sagde at det var en god idé at tage fat i de to ting.


Brugbart svar (1)

Svar #1
10. november 2011 af Studieguruen (Slettet)

Funktionstilvæksten er

         Δf(x) = f(x+Δx) - f(x)

                 = a(x+Δx) + b - (ax + b)

                 = ax + aΔx + b -ax - b

                 = aΔx

Prøv evt. at illustrere med graf og sildeben.


Svar #2
10. november 2011 af HDN95 (Slettet)

Det forstår jeg godt. du har jo bare illustreret det jeg skrev lidt pænere:) tænkte mere på noget teori. det er en mundtlig fremlæggelse. og det er det mundtlige jeg har svært ved:)


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. november 2011 af Studieguruen (Slettet)

#2

Teori? Hvilken præcis teori vil du have beskrevet?


Svar #4
10. november 2011 af HDN95 (Slettet)

fx. hvad bruger man de sætninger til at finde ud af? hvad kan mman bruge det til i hverdagen? og hvordan man gør trin for trin... kunne være konge hvis der var en der kunne give et teoratisk ex. på min anden sætning også derefter udregne det:p


Svar #5
10. november 2011 af HDN95 (Slettet)

ved godt jeg er besværlig. men jeg ser det for første gang i dag. så panikekr lidt over om det er så indviklet som det ser ud. eller om det egentlig er så let som jeg går og tror lige nu. vil godt lige forstå grundprincipperne. for min opg er trods alt bare at forklare hva lineær vækst er?


Brugbart svar (1)

Svar #6
10. november 2011 af Studieguruen (Slettet)

#4

Brug en graf og et sildeben til at illustrere, at for hver gang x vokser med Δx, så vil y vokse med a·Δx .


Svar #8
10. november 2011 af HDN95 (Slettet)

kan du komme med et eksempel??


Svar #9
10. november 2011 af HDN95 (Slettet)

og den sidste ting, kan du se om det her er rigtigt: F(x) = 5x+7
x= 6
deltax= 7
F(6+7) – f(6)
5 (6+7)+7 – 5*6+7
(5*13+7)-(5*6+7)


Brugbart svar (1)

Svar #10
10. november 2011 af Studieguruen (Slettet)

                       Lidt teoretisk baggrund:

Den lineære funktion ses på formen  y = a·x + b  , hvor a er hældningskoefficienten og b er skæringen med y-aksen.

Vi kigger på eksemplet;  y = 3x + 5. Her er 3 hældningen, mens (0,5) er skæringen med y-aksen.

Et sildeben kunne derfor være

x    |   2   |   4   |   6   |

________________

y    |  11  |  17  |  23  |


Svar #11
10. november 2011 af HDN95 (Slettet)

super så det er bare så enkelt? tusinde tak! du reddede lige min aften;D


Skriv et svar til: Lineær vækst - deltax deltay

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.