Matematik

HÆLP!!

10. november 2011 af cancila (Slettet)

Søger hjælp til at få disse udregnet:)

 

Opgave 0: ABC og A1B1C1 er to ensvinklede trekanter, hvor a = 3, b = 6, b1 = 9 og c1 = 12. Beregn c og a1.

Opgave 1: Lad ABC være en retvinklet trekant (hvor C er den rette vinkel). Beregn de re-sterende vinkler og sider og arealet når:
a) <A = 60°, c = 7
b) <B = 55°, a = 5
c)<A = 2°, a = 33
d) a = 4, c = 7
e) a = 6, b = 9


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. november 2011 af PeterValberg

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. november 2011 af PeterValberg

opgave 1:

brug eventuelt dette lille program til retvinklede trekanter:

 http://ssit.eucnordvest.dk/matematik/programmer/TriCulator2009.zip

download, udpak og installér (det er ikke skadelig software)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. november 2011 af PeterValberg

I opgave 0 skal du udnytte, at der i ensvinklede (ligedannede) trekanter kan opstilles forhold mellem ensliggende sider i de to trekanter (den ene vil jo være en forstørrelse/formindelske af den anden, hvorfor der kan bestemmes en faktor k, der er forholdet mellem ensliggende sider i trekanterne.

Du kan fx opstille følgende forhold:

a/b = a1/b1    <=>   a1 = a·b1/b

c/b = c1/b1     <=>   c1 = c·b1/b

 

 

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. november 2011 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #5
11. november 2011 af mathon

se


Brugbart svar (0)

Svar #6
11. november 2011 af PeterValberg

#4 et rigtigt godt link, Mathon :-)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #7
11. november 2011 af cancila (Slettet)

Kan godt være jeg virker lidt dum men kan slet ikk finde ud af det eller få det ti,l at passe:/


Skriv et svar til: HÆLP!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.