Dansk

Essay?

11. november 2011 af Hansen26 (Slettet)

Hej! :)

Jeg har i dansk fået en opgave der hedder; Onde drømme

Der er et par uddrag fra H.C. Andersens dagbog, hvor han har skrevet om nogle af sine "onde drømme". 

Opgaven er meget fri, så jeg kan sådanset skrive, lige hvad jeg vil, men jeg er blevet opfordret, af min lærer, til at prøve på at skrive et essay. 

Det vil jeg så prøve på... Men problemet er, at jeg ikke har nogen ide om, hvordan sådan et skal skrives. Så hvis der er en, der kan prøve at forklare det, ville det være dejligt :)

På forhånd tak 

- MH


Svar #2
11. november 2011 af Hansen26 (Slettet)

Den kan jeg ikke rigtigt bruge til noget.....


Brugbart svar (1)

Svar #3
11. november 2011 af Moderatoren

Der findes en til gymnasie niveau også - Du har bare angivet folkeskole i din profil!?


Svar #4
11. november 2011 af Hansen26 (Slettet)

Nej, det er bare mere fordi, for at man kan downloade den, skal man have en bruger på studienet samt 500 point... 

 


Brugbart svar (2)

Svar #5
12. november 2011 af Cedric (Slettet)

https://www.studieportalen.dk/Video/S%C3%A5dan-skriver-du-et-essay-i-dansk-p%C3%A5-STX-119.aspx


Brugbart svar (2)

Svar #6
13. november 2011 af S95 (Slettet)

Et essay er hvor man diskutere en eller flere ting med sig selv. Det er udelukkende en subjektiv mening. Det vigtig at du holder den røde tråd, det er det der kan være det svært!

Det er vigtigt at du kan stå inde for det du skriver. 


Brugbart svar (3)

Svar #7
13. november 2011 af Josefine4

Det er meget vigtigt, at når du skriver et essay at du opfylder disse tre ting:

 

• Erindringer = Hvad kommer du til at tænke på? Forbind det evt. med noget fra en oplevelse

• Beskrivelser = Brug sanserne

• Refleksioner = Hvad undrer du dig over? Hvad får det dig til at overveje?

 

Derudover skal der diskussion og argumentation med. Du skal diskutere med dig selv, og der skal komme argumenter.


Svar #8
17. november 2011 af Hansen26 (Slettet)

Når jeg nu sidder og skriver det her essay om Onde Drømme, kan jeg så godt sætte spørgsmålstegn ved nogle af de udtalelser jeg kommer med? Altså så jeg kan diskutere dem.. Og må jeg generelt bare gerne lave spørgsmål? 

Og når jeg skriver, skal jeg så skriver "jeg", eller må jeg gerne brug man...?

 


Brugbart svar (2)

Svar #9
17. november 2011 af Josefine4

Ja heller en gerne sæt spørgsmål ved det. Det skal med i et essay :-) du skal skrive jeg :-)

Svar #10
17. november 2011 af Hansen26 (Slettet)

Okay :) MANGE tak for hjælpen! :-) Det sætter jeg virkeligt meget pris på!


Svar #11
17. november 2011 af Hansen26 (Slettet)

Hvor langt bør et essay være?


Brugbart svar (1)

Svar #12
17. november 2011 af Josefine4

Jeg skrev engang et essay, der fyldte 1,5 sider, og det mente min lærer var for lidt, så det trak ned i karakter. Vil tro 2 sider er passende. Ellers spørg din lærer for at være sikker


Skriv et svar til: Essay?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.