Matematik

bevis af panserformel...haster !!!

12. november 2011 af Lillozz (Slettet)

Jeg skal bevise panserformlen herunder opg. 7008: Vis ved at gøre prøve, at y(x)=e^(-A(x) ) ∫b(x) e^A(x)  dx+ce^(-A(x) )  er en løsning til y^'+a(x)y=b(x).

Jeg kan ikke se, hvordan jeg skal løse den; er der nogen, der vil beskrive med ord, hvad der sker fra linje til linje?


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. november 2011 af fosfor (Slettet)

1. Differentier udtrykket, der er givet for y(x)

2. Sæt ind i differentialligningen

3. Reducer, indtil at det kan ses at udtrykket er sandt


Svar #2
12. november 2011 af Lillozz (Slettet)

I gyldendals matematik bog står der noget med hjælpefunktion z=z(x)=y(x)e^A(x), jeg er lidt forvirret.


Skriv et svar til: bevis af panserformel...haster !!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.