Matematik

Ln og e^x

12. november 2011 af multo26 (Slettet) - Niveau: B-niveau

1) Jeg skal i samme koordinatsystem tegne ln og e^x.

a) Er der nogen der har en tegning af det?

b) De er hinandens omvendte ikke??

c) Er de så hinandens spejlbillede??

-----------------------------------------------------------------------

2) Jeg skal i samme koordinatsystem tegne log og 10^x.

a) Er der nogen der har en tegning af det?

b) De er hinandens omvendte ikke??

c) Er de så hinandens spejlbillede??

--------------------------------------------------------------

3) Hvilke regneregler er der for logaritmefunktionerne?

Tak:)


Brugbart svar (1)

Svar #1
12. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

Det er korrekt, at funktionerne ex og ln(x) er hinandens omvendte funktioner, og at 10x og log(x) er hinandens omvendte funktioner. Graferne for to funktioner, der er hinanden omvendte, er hinandens spejlbilleder i linien y = x .

Du må kende regnereglerne for logaritmefunktioner

ln(a·b) = ln(a) + ln(b) , a , b > 0

ln(an) = n·ln(a) , a > 0


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. november 2011 af Buzzman (Slettet)

jeg kan godt lide den her

 

ln(e^a) = a             eller

e^ln(a) = a


Skriv et svar til: Ln og e^x

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.