Studievejledning

Samfundsfag A

13. november 2011 af mariegrøn (Slettet)

Hej alle.

Jeg står overfor det valg, at jeg skal vælge, om jeg vil have samfundsfag opløftet til B-niveau i 3.g. Selve faget interesserer mig rigtig meget, men det er ikke sådan at jeg føler overlegenhed i timerne. Derudover er min nuværende lærer rigtig dygtig på hele linjen.
På mit gymnasium er mange af valgfagene i 2.g (som jeg går i nu). Jeg har derfor religion, oldtidskundskab, fysik, og matematik B, som jeg ved andre har på andre tidspunkter. Derfor føler jeg mig almindelig skoletræt i dagligdagen og mht. afleveringer.

Derfor vil jeg gerne høre jeres mening om, hvad man skal vægte højest? Er det et hårdt A-niveaufag? Gik i selv med de samme overvejelser, og valgte i A-niveau til - hvorledes gik det?

Håber i vil hjælpe :-)


Brugbart svar (2)

Svar #1
14. november 2011 af studentereksamen (Slettet)

Er du matematiker eller humanist?


Svar #2
14. november 2011 af mariegrøn (Slettet)

Hvis det er mellem dem, er jeg helt klart humanist. Jeg elsker biologi og glæder mig meget til psykologi i 3.g. Er middel i mat b, så det er ikke det værste for mig, og jeg har ikke noget imod at skulle læse mange tabeller, selvom det kan være svært for mig.

Brugbart svar (2)

Svar #3
14. november 2011 af jordbærtærten (Slettet)

Hvilke alternativer har du egentlig til at ændre samfundsfag B til A?

 


Svar #4
14. november 2011 af mariegrøn (Slettet)

alternativer? Altså jeg behøver ikke et a-fag mere hvis det er det, du mener.


Brugbart svar (2)

Svar #5
14. november 2011 af jordbærtærten (Slettet)

Det er sådan noget jeg mener..

Altså, skal du absolut vælge et fag?

Og hvis du skal, hvilke fag kan du så vælge, og på hvilke niveau?

Eller er det bere et spørgsmål om hvorvidt du kun kan opgradere samfundsfag B til A?

 

 


Svar #6
14. november 2011 af mariegrøn (Slettet)

Det er bare et spørgsmål om jeg vil opgradere af lyst.


Brugbart svar (2)

Svar #7
14. november 2011 af jordbærtærten (Slettet)

Jeg ville jo nok tænke sådan her:

Et fag ekstra på A-niveau vil kræve mere tid i form af forberedelse og afleveringer. Fagets karakterer vil også fylde mere i forbindele med gennemsnittet. På gymnasiet er din afsluttende karakter vigtig, da det er gennemsnittet, der skal bringe dig videre.

Så hvis du ved af afslutte Samfundsfag nu får et bedre samlet gennemsnit så afslut ville jeg anbefale at afslutte det. Hvis du forventer, at dit samlede gennemsnit kan forbedres (og du har tid), så ville jeg nok opgradere det.

Årsagen til det er, at selvom faget måske er spændende, så skal du huske, at et A-niveau fag har skriftlige aflveringer mere eller mindre hver uge, og som det er lige nu, er du ikke vant til endnu et A-fag, og det vil gå ud over din tid (medmindre du har masser af tid). Så du kan kun forvente, at det blivere sværere og hårdere, hvis du opgraderer til A.

Medmindre, at du vil læse videre med noget, der har stor fokus på samfundsfag (f.eks. statskundskab), så vil der måske være en større ide i at opgradere det til A-niveau.

Eller hvis netop faget samfundsfag holder din moral og lyst oppe til at møde i skole, hvor faget så vil være din motivator.

Hvis du allerede er træt af afleveringer, så vil endnu et A-niveau fag ikke hjælpe på den front (medmindre du kan lide de mere bløde afleveringer som samfundsfag har)

 

 


Skriv et svar til: Samfundsfag A

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.