Matematik

Kvadratsætninger

14. november 2011 af iman94 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej

Jeg har fået to udtrykker, som skal sættes på kvadratform, og kan slet ikke løse dem:

9z^2-2y^2

og

9z^4 +4y^2 -72z^2y

Er der nogen der kan løse dem, samt vise mellemregningerne

:) 

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
14. november 2011 af mette48 (Slettet)

(a+b)(a-b)=a2-b2

(a-b)2=a2+b2-2ab

9z2=(3z)2

9z4= (3z2)2


Svar #2
14. november 2011 af iman94 (Slettet)

Altså jeg kan godt forstå at 9z2 = (3z)2

og 9z4 =(3z2)2

og jeg kender godt til reglerne, men jeg kan ikke forstå hvad der skal stå ud for

2y2  og  72z2y


Brugbart svar (1)

Svar #3
14. november 2011 af mette48 (Slettet)

 

er du sikker på at der skel stå 2y2 og 72z2y?


Brugbart svar (1)

Svar #4
15. november 2011 af PeterValberg

Er du sikker på de 72z2y ??? hvis det var 12z2y så "passer" det:

9z4 + 4y2 -12z2y = (3z2 - 2y)2

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #5
15. november 2011 af PeterValberg

"To tals sum ganget de samme to tals differens er lig med
 kvadratet på det første led minus kvadratet på det andet led
"

9z2-2y2 = ( 3z + (√2)y )·( 3z - (√2)y )

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #6
15. november 2011 af mathon

mon ikke der
er en tastfejl:
                                      9z4 - 12z2y
+ 4y2

                                      (3z2)2 - 2·(3z2)·(2y) + (2y)2  = (3z2 - 2y)2     

 


Skriv et svar til: Kvadratsætninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.