Matematik

Værdimængde

15. november 2011 af mogens91 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej,

Vi har en regneforskrift, der lyder således: f(x)=1/(1/x2-1).

I min facitliste står der, at værdimængden er: ]-∝;-1] og ]0;∝]

Men det forstår jeg ikke? Er der ikke nogen, der kan forklare mig, hvorfor værdimængden er sådan? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. november 2011 af Andreww (Slettet)

Mener du f(x)=1/(1/(x2-1)). ?

Hvis det er tilfældet, så kan jeg ikke se at ]-∝;-1] og ]0;∝] er facit. Jeg vil mene det bør være ]-∝;-1] og [-1;∝[.


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. november 2011 af SuneChr

Find ud af definitionsmængden. Nævneren må jo ikke være 0.

Find nu alle de y-værdier, når x gennemløber dén definitionsmængde, du har fundet.


Svar #3
15. november 2011 af mogens91 (Slettet)

Hov, jeg mente: f(x)=1/(x2-1)


Skriv et svar til: Værdimængde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.