Matematik

Hjælp til fortsættelsen på reduceringsopgave

17. november 2011 af Hazan (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, jeg sidder fast i den her redu-opgave og jeg kan simpelthen ikke få den til at give (x-13)/2(x+1)2

 

Opgaven: Reducer følgende (3x-4)/(x2+2x+1) - 5 / (2x+2)

Jeg har lavet det her:

= 3x-4/x-12 - 5/2x+2

= 3x-4/x-12 - 5/2(x+1)

Og så er jeg gået i stå - nogen der kan hjælpe mig med den opgave?

 

Facit: (x-13)/2(x+1)2


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

Du mangler en hel masse parenteser. Det er ikke korrekt, hvis du mener, at (x-1)2 = x2 + 2x +1

De to brøker skal forlænges til deres fællesnævner. Benyt, at 2x+2 = 2(x+1) .


Brugbart svar (1)

Svar #2
17. november 2011 af peter lind

Det enr forkert det du har lavet. I det første led kan nævneren skrives som  kvadratet på en toleddet størrelse og i det andet led kan 2 sættes ud foran en parentes. Det giver

(3-4)/(x+1)2 -5/[2(x+1)}  Forlæng det første led med 2 og det andet led med (x+1) så du får fælles nævner. Derefter kan du sætte det på fælles brøkstreg.


Svar #3
17. november 2011 af Hazan (Slettet)

Mange tak for svaret :-)


Skriv et svar til: Hjælp til fortsættelsen på reduceringsopgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.