Matematik

Log

18. november 2011 af qwe852 (Slettet)

Jeg skal gøre udtrykket simpelt

2log312 - 4log36

Hvilke regneregler jeg skal bruge?


Brugbart svar (1)

Svar #1
18. november 2011 af NejTilSvampe

 log(a) - log(b) = log(a/b)   


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. november 2011 af SuneChr

Sæt først 2 udenfor parentes.

12  =  22·3    og  6 = 2·3

Brug regnereglerne     log3 (22·3)  =  2·log3 2 + log3 3        og       log3 (2·3) = log3 2 + log3 3

Reducér, og se, om du kommer frem til

- 2·log33


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Og her kan man yderligere benytte, at log3(3) er et ganske pænt tal.


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. november 2011 af SuneChr

- 2·log33  er naturligvis lig med   - 2·1 = - 2


Svar #5
18. november 2011 af qwe852 (Slettet)

jeg forstår det ikke

hvordan sætter jeg 2 udenfor en ()

nogen der kan løse den, så jeg kan se eksemplet?


Brugbart svar (0)

Svar #6
18. november 2011 af SuneChr

STX 3. år - kan ikke gøre det tydeligere. Det ér skåret ud.

Den grundlæggende aritmetik og algebra fra folkeskolen skal anvendes.

For alle logaritmefunktioner gælder:     loga a  = 1    hvor a er logaritmens grundtal.


Svar #7
18. november 2011 af qwe852 (Slettet)

2log312 - 4log36

log3 (12/6) jeg kan altså ikke komme videre...

 


Svar #8
18. november 2011 af qwe852 (Slettet)

#6


STX 3. år - kan ikke gøre det tydeligere. Det ér skåret ud.

Den grundlæggende aritmetik og algebra fra folkeskolen skal anvendes.

For alle logaritmefunktioner gælder:     loga a  = 1    hvor a er logaritmens grundtal.

Hvis du skal komme med sådanne bemærkninger bør du nok holde dig væk fra denne tråd. Jeg forsøger ihærdigt, at løse opgaven. Man er desværre ikke god til alt...


Brugbart svar (0)

Svar #9
18. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#8

Det er jo skåret ud i pap ovenfor, som SECC siger. Her kommer så en version i beton.

2·log3(12) - 4·log3(6) = log3(122) - log3(64)

                                       = log3(122 / 64)

                                      = log3(12·3·4 / (36·36)

                                      = log3( 4 / 36)

                                      = log3(1 / 32)

                                      = log3(1) -2·log3(3)

                                      = 0 -2·1

                                      = -2


Svar #10
18. november 2011 af qwe852 (Slettet)

Benytter du nogen regneregler her:

log3(12)2 - log3(6)4


Svar #11
18. november 2011 af qwe852 (Slettet)

jeg ved at 12 * 3 * 4 = 144

og 6^4 = 1296,

men hvordan kommer du frem til disse forkortelser:

= log3(12·3·4 / (36·36)


Brugbart svar (0)

Svar #12
18. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#10

Ja, man benytter den velkendte regel log(an) = n·log(a) .

Bemærk, at eksponenterne skal inden for parenteserne i dit udtryk:

log3(122) - log3(64)

#11

I #9 mangler jeg en parentes i det udtryk:

       = log3(12·3·4 / (36·36) )

Man benytter, at 64 = (62)2 = 362 = 36·36 ;

men du kan da også bare fortsætte med 144/1296 = 1/9 = 1/32


Svar #13
18. november 2011 af qwe852 (Slettet)

2·log3(12) - 4·log3(6) = log3(122) - log3(64)

= log3(122 / 64) og her benyttes følgende regel: log(a) - log(b) = log(a/b)

= log3(144 / 1296)

= log3 (1/9)

....

men så går jeg i stå her: kan ikke se hvad du gør og hvilken regel du anvender

= log3(1) -2·log3(3)

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #14
18. november 2011 af NejTilSvampe

1/9 = (1/3)^2 = (3)^-2 

log(1/9) = -2log(3) = -2


Svar #15
18. november 2011 af qwe852 (Slettet)

men hvilke regler benytter du?


Brugbart svar (0)

Svar #16
18. november 2011 af NejTilSvampe

log(a^n) = n*log(a)

samt potensreglerne.


Svar #17
18. november 2011 af qwe852 (Slettet)

dvs.

= log3(3-2)

= log3(3-2) = forstår så ikke hvad der så sker efterfølgende


Svar #18
18. november 2011 af qwe852 (Slettet)

-2 * log(3) giver ikke -2

men -0,95?


Brugbart svar (0)

Svar #19
18. november 2011 af SuneChr

log 3  er 10-talslogaritmen. I hele opgaven er der arbejdet med logaritmen med 3 som grundtal,  log3 x

log3 3 = 1            # 14 glemte at indikere 3-tallet ved log.     # 17 er helt korrekt.  # 18 skal være log33


Svar #20
18. november 2011 af qwe852 (Slettet)

så log til et grundtal er lig med 1?


Forrige 1 2 Næste

Der er 24 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.