Matematik

integrale???

19. november 2011 af NejIkkeIgen (Slettet)

Hej nogen der kan hjælpe mig med en lille opgave: Løs følgende integrale:

∫ x/√(x+1) dx
∫ 1/√(x+1) d1/2x^2-1

hvordan kommer jeg vider??


Brugbart svar (2)

Svar #1
19. november 2011 af mathon

 

      ∫ x/√(x+1) dx  =  ∫ 2x·1/(2√(x+1)) dx  = 2x·√(x+1) - 2∫√(x+1)dx   ........


Svar #2
19. november 2011 af NejIkkeIgen (Slettet)

hvad hvor får du 2x fra ??er det udv formen ??


Brugbart svar (2)

Svar #3
19. november 2011 af mathon

      
                      du bør vide
                      at
                                              (√(x)) ' = 1/(2√(x))
hvorfor
                                              ∫1/(2√(x))dx = √(x) + k       der manglede altså et 2-tal til denne omskrivning

det ligger således
lige for at omskrive
                                              ∫1/(√(x)dx = 2/(2√(x))dx = √(x) + k
                                             
                                            


Svar #4
19. november 2011 af NejIkkeIgen (Slettet)

jeg ved godt at (√(x)) ' = 1/(2√(x)) men over brøk stregen har du 2x *1 ??

 


Svar #5
19. november 2011 af NejIkkeIgen (Slettet)

når jeg slår det ind på lommeregneren giver det noget helt andet


Brugbart svar (2)

Svar #6
19. november 2011 af mathon

 

            x/√(x+1)    =   x  ·  1/√(x+1)   =   ·  2/(2√(x+1))   =   2x  ·  1/(2√(x+1))


Brugbart svar (2)

Svar #7
19. november 2011 af mathon

 

               ...du skal jo selv løse #1 færdig    
                  for at kunne sammenligne med     
                  lommeregnerresultatet                         :-)


Svar #8
19. november 2011 af NejIkkeIgen (Slettet)

ok :-)

 

 

2x·√(x+1) - 2∫√(x+1)dx

2x*√(x+1) - 2*1/2(x+1)

 

skal jeg ikke bare integere ∫√(x+1)dx


Brugbart svar (2)

Svar #9
19. november 2011 af mathon

 

                      2∫√(x+1)dx  =  2∫(x+1)1/2dx  =  2 · (2/3) · (x+1)3/2  =  (4/3) · (x+1)3/2  =  (4/3) ·(x+1)·√(x+1)

hvoraf

                      ∫ x/√(x+1) dx  =  2x·√(x+1)  - (4/3) ·(x+1)·√(x+1)  =  2√(x+1)·(x - (2/3)(x+1))  =

                                                 2√(x+1)·(x - (2/3)x - (2/3))  =  2√(x+1)·((1/3)x - (2/3))  =  (2/3)·√(x+1)·(x - 2)


Svar #10
19. november 2011 af NejIkkeIgen (Slettet)

jeg får

 

2x*√(x+1) - 2*1/2(x+1)^(1/2)

kan det godt passe, men det passer stadig ikke med cas


Svar #11
19. november 2011 af NejIkkeIgen (Slettet)

undskyld men det forstod jeg ikke så meget af :-(


Brugbart svar (2)

Svar #12
19. november 2011 af mathon

 

     anvendt er bl.a.

                                        x3/2 = x2/2 + 1/2 = x1·x1/2 = x·√(x)


Svar #13
19. november 2011 af NejIkkeIgen (Slettet)

 

hej mathon det jeg ikke forstår er hvad er det her (4/3) ·(x+1)·√(x+1)

og

hvordan  kommerdu fra  2√(x+1)·((1/3)x - (2/3))  =  hertil  (2/3)·√(x+1)·(x - 2)

 


Skriv et svar til: integrale???

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.